ZaanApotheek en ziekenhuisapotheek opgeleverd

Het Zaans Medisch Centrum heeft op de naastgelegen Zorgboulevard twee nieuwe moderne apotheken gebouwd. Deze zijn in december 2016 opgeleverd. C+C is betrokken geweest bij het opstellen van het Programma van Eisen en bij de uitvoering t/m de nazorg van beide apotheken.

De ZaanApotheek is gevestigd op de begane grond van de Zorgboulevard. Het doet dienst als apotheek voor patiënten van het ziekenhuis en voor bewoners uit de omliggende regio. Bij de inrichting is rekening gehouden met de functionaliteit, ergonomie en sfeer. Het resultaat is een apotheek met een moderne en open uitstraling en het is voorzien van de nieuwste medicijnrobot. De afhandeling van de medicijnen verloopt daardoor snel en efficiënt. Voor al het materiaal heeft het ziekenhuis gekozen voor duurzaam en onderhoudsvrij.

Op de 2e verdieping van de Zorgboulevard bevindt zich de nieuwe ziekenhuisapotheek (bereidingsapotheek). Hier worden de medicijnen voor patiënten van de ZaanApotheek en voor het ziekenhuis geproduceerd. Er zijn 3 cleanrooms gebouwd voor het bereiden van onder andere cystostaticapreparaten voor chemotherapie. De luchtdichtheid in de cleanrooms is belangrijk en afhankelijk van het medicijn dat wordt geproduceerd, is er onder of bovendruk gerealiseerd.

Projectgegevens:

  • ZaanApotheek: 200 m2
  • Ziekenhuisapotheek 560 m2
  • Rol C+C: projectmanagement en directoevoering
  • Adviesperiode 2015 – heden

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karon Bulterman. Email kbu@curecareconsultancy of 06 30 06 59 82

Foto’s beschikbaar gesteld door Zaans Medisch Centrum
2017-05-31T08:59:32+00:00