Aveleijn – Dag van de Woonbeleving

Hoe ziet de ideale zorgwoning eruit?
Hoe kunnen zorgappartementen slim worden vormgegeven, zodat verschillende gebruikers (met wisselende wensen) er met plezier kunnen wonen? Toekomstige bewoners, verwanten, medewerkers en andere betrokkenen hebben actief over deze vragen nagedacht op de Dag van de Woonbeleving op 8 maart jl.

Deze dag presenteerde de architect het nieuwe woonconcept van Aveleijn aan de belangstellenden. Zij konden een indruk op doen van de toekomstige nieuwbouw en er feedback op geven. Samen zijn de plattegronden ingedeeld met blokjes en kleurvlakken, gekeken naar mogelijke inrichting en met een 3D-bril vast een kijkje genomen in een virtuele zorgwoning.

Wat is zo speciaal aan het Woonconcept Alveleijn
Normaal gesproken wordt bij het ontwerp van een zorggebouw uitgegaan van het totale zorgcomplex. Pas als locatie en gebouw zijn bedacht wordt de cliënt betrokken. Bij dit proces gaat het precies andersom: gestart wordt bij de bewoners en medewerkers. Zij denken mee hoe een appartement eruit moet komen te zien. En alle appartementen bij elkaar bepalen hoe het hele gebouw wordt vormgegeven.

Door de bewoners en hun begeleiders als uitgangspunt te nemen, wordt het echt maatwerk. Zodat de bewoner in een prettige omgeving kan wonen en het personeel op een efficiënte manier zorg kan verlenen.

C+C is als projectmanager betrokken bij het ontwikkelen van het woonconcept.

Het was een mooie dag, met een grote opkomst! Er is veel goede feedback, tips en adviezen ontvangen van cliënten en verwanten!

2018-02-19T17:07:20+00:00