VUmc Imaging Center nieuwe opdracht

De nieuwbouw van het VUmc Imaging Center Amsterdam vordert volgens schema. Het bouwproces is gestart begin 2016. In 2018 zal de medisch technische apparatuur worden geplaatst en ingeregeld. Het Imaging Center zal naar verwachting in 2019 in gebruik worden genomen. Het zal worden uitgerust met de nieuwste en geavanceerde beeldvormende apparatuur en daarnaast worden bestaande systemen overgeplaatst.

De nieuwbouw bestaat uit 6 bouwlagen. In de kelder worden onder meer cyclotronbunkers, GMP-omgeving met hotcells, werkplaats en logistiek gerealiseerd. Op de begane grond, eerste verdieping en tweede verdieping komen de klinische afdelingen van de vakgroepen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde met de beeldvormende apparatuur (onder andere MRI, CT, PET-CT, SPECT-CT, PET-MRI, bucky, echo, doorlichting en mammografie). Op de derde verdieping wordt de research laag van Nucleaire Geneeskunde gerealiseerd met onder meer hotlabs, GMP-omgeving en laboratoria. De overige verdiepingen zijn bestemd voor laboratoria, werkplaats FMT en technische laag.

Het grote aantal beeldvormende apparatuur en de grote verscheidenheid aan gebruikers stellen hoge eisen aan de flexibiliteit van het gebouw. Het plaatsen van de apparatuur komt allemaal heel nauw en kost veel tijd omdat sommige apparaten heel gevoelig zijn voor trillingen en de apparaten elkaar niet mogen beïnvloeden qua werking.

VUmc heeft C+C als medisch technisch coördinator ingeschakeld voor het in- en verhuizen en plaatsen van medisch – technische apparatuur.

Projectgegevens:

  • oppervlakte 18.100 m²
  • duurzaamheid BREEAM Very Good
Datum: 29 mei 2017

Bron: FMT magazine

2017-05-31T08:44:15+00:00