Zorg nieuwe stijl

Langetermijnafspraken met de zorgverzekeraar moeten leiden tot zorg dichterbij de patiënt en verdere verbetering van de kwaliteit van zorg. Dit heeft onherroepelijk ook effect op de benodigde huisvesting

Op 9 januari jl. heeft Nieuwuur een reportage getoond over het Martini als ‘ziekenhuis nieuwe stijl’: een ziekenhuis dat binnen het huidige systeem antwoorden heeft gevonden op dingen die ‘piepen en kraken’ binnen dat systeem. Een van die antwoorden is het meerjarencontract dat het Martini Ziekenhuis heeft afgesloten met Menzis. Nieuwsuur heeft voor de reportage onder meer Hans Feenstra, bestuursvoorzitter Martini Ziekenhuis en Joris van Eijck, directeur zorg van Menzis, gefilmd.

Opnames vonden in het hele ziekenhuis plaats. Zo sprak internist Johan van Rooijen in de ziekenhuisapotheek over dure geneesmiddelen en cardioloog Robert Tieleman op de poli Cardiologie over boezemfibrilleren. Maar ook het Martini Borstcentrum, afdeling 1C, de gang voor de operatiekamers, de centrale hal en verpleegafdeling 2B zijn decor in deze reportage.

2017-01-16T12:29:50+00:00